DragonFly blog

Video marketing news
Το video marketing ως εργαλείο της τουριστικής αγοράς

Το video marketing ως εργαλείο της τουριστικής αγοράς

2/3 τουρίστες ξεκινούν το ταξίδι τους online!
Εσύ γιατί να είσαι offline;

Το video marketing είναι το εισιτήριο για τον προορισμό της τουριστικής αγοράς: περισσότερες κρατήσεις, συναλλαγές και επισκέψεις! Γι’ αυτό  ένα ταξιδιωτικό βίντεο μπορεί να γίνει το κλειδί που θα μεταμορφώσει την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σας.

Για να κατανοήσουμε απόλυτα τη δύναμη του travel video content, πρέπει πρώτα να αντιληφθούμε τη συμπεριφορά των ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται. Εκατομμύρια άτομα, αυτή τη στιγμή, ονειρεύονται τις διακοπές τους! Και όταν βρίσκονται σε αυτές τις ‘’ονειρικές στιγμές’’ ανοίγουν τον υπολογιστή, το tablet ή κινητό τους και παρακολουθούν βίντεο με πιθανούς προορισμούς!

Το βίντεο γίνεται μία ταξιδιωτική εμπειρία, πριν ακόμα γίνει η κράτηση!

Ο λόγος που το βίντεο δημιουργεί τόσο ισχυρή αλληλεπίδραση με τον χρήστη είναι ένας. Οι άνθρωποι τείνουν να θυμούνται περισσότερο ένα βίντεο από μία εικόνα ή ένα κείμενο, γιατί έχει δυναμική επίδραση στην αντίληψή τους. Είναι ο μόνος τρόπος να αποδοθεί η αίσθηση που δημιουργεί το μέρος, πριν το επισκεφτούν! Να προσφέρει την πρώτη εμπειρία της επαφής και να διεγείρει την επιθυμία στον θεατή να γίνει και ο ίδιος κομμάτι αυτής της ατμόσφαιρας. Ένα βίντεο, με λίγα λόγια, δημιουργεί την πιο γρήγορη συναισθηματική σύνδεση με τον ταξιδιώτη και τον προκαλεί θετικά να καταλήξει στην επιλογή προορισμού, διαμονής ή δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, καθώς οι ταξιδιώτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να ερευνήσουν αναλυτικά τις επιλογές τους στο διαδίκτυο, γίνονται περισσότερο απαιτητικοί πριν προχωρήσουν σε online bookings, επιζητώντας την απόλυτη δέσμευση της ικανοποίησης. Ένα βίντεο μπορεί να γίνει η πιο ισχυρή απόδειξη πως η επιλογή τους θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους!

1 βίντεο ενός λεπτού ισοδυναμεί με 1.5 εκατομμύρια λέξεις

Χάρη στην παραστατικότητα του, το βίντεο εξασφαλίζει το αντίκτυπο που οι λέξεις και οι εικόνες αποτυγχάνουν! Μόλις 1 λεπτό βιντεοσκοπημένου υλικού ισοδυναμεί με 1.5 εκατομμύρια λέξεις (60’’ x 25 εικόνες/λεπτό x 1000 λέξεις). Μπορεί η προσέγγιση να γίνεται μεταφορικά, το αποτέλεσμα της όμως είναι κυριολεκτικό και αποδεικνύεται! Τα στατιστικά μίας σχετικής επισκόπησης της Google έρχονται για να επιβεβαιώσουν τη σχέση του travel video content με τον επισκέπτη!

Από τους ταξιδιώτες συνολικά:

 • 66% παρακολουθούν online video, όταν σκέφτονται να κάνουν ένα ταξίδι
 • 65% χρησιμοποιούν βίντεο για να αποφασίσουν τον τελικό προορισμό τους
 • 54% βλέπουν βίντεο για να διαλέξουν τη διαμονή τους
 • 62% βλέπουν πρώτα βίντεο του προορισμού που έχουν επιλέξει, πριν προχωρήσουν στην
  κράτηση
 • 45% κάνουν κράτηση, μόλις παρακολουθήσουν ένα βίντεο με δραστηριότητες, σε ταξίδια
  αναψυχής
 • 75% κάνουν κράτηση αμέσως μετά την παρακολούθηση ενός video, σε επαγγελματικά
  ταξίδια

Επιπλέον, 100 εκατομμύρια επισκέψεις στο YouTube κάθε μήνα αφορούν ταξιδιωτικά βίντεο ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών, όταν πλοηγείται σε μία εταιρική ιστοσελίδα, αφιερώνει το 88% του χρόνου του… στα βίντεο! Ως αποτέλεσμα, οι πιθανότητες να μεγιστοποιηθεί η απόδοση ενός Website στις μηχανές αναζήτησης αυξάνονται, όταν γίνεται χρήση του YouTube, το οποίο ανήκει στην Google! Συγκεκριμένα παραδείγματα είναι η Expedia που σημείωσε 27% αύξηση της κινητικότητας της ιστοσελίδας της σε σύνδεση με το YouTube και αντίστοιχα το Skyscanner με 59%!

Συγκεκριμένα παραδείγματα είναι η Expedia που σημείωσε 27% αύξηση της κινητικότητας της ιστοσελίδας της σε σύνδεση με το Youtube και αντίστοιχα το Skyscanner με 59%!

Έτσι τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται πως το video content marketing έχει μετατραπεί στο πιο δυναμικό εργαλείο της τουριστικής βιομηχανίας! Πολλές επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν για να πετύχουν υψηλότερη απόδοση, να αυξήσουν το λεγόμενο ROI της ιστοσελίδας τους και να παρουσιάσουν με τον πιο δραστικό τρόπο το ταξιδιωτικό τους προϊόν, είτε αυτό αφορά τον τελικό προορισμό, είτε τη φιλοξενία, είτε ολοκληρωμένα ταξιδιωτικά πακέτα από travel agencies.

Σε αυτό το σημείο, πιθανόν να σκέφτεστε «Εντάξει, το καταλάβαμε! Τα τουριστικά και ταξιδιωτικά βίντεο είναι σημαντικά! Ποιο είναι το επόμενο βήμα»;

Το ψηφιακό βήμα για κάθε τουριστική υπηρεσία!

Αν ψάχνετε την πιο εγγυημένη μέθοδο για να προσεγγίσετε τους πελάτες σας, η επόμενη επιχειρηματική σας κίνηση θα γίνει online… με την παραγωγή ενός travel video!

H στρατηγική, η δημιουργία, η παραγωγή και η εφαρμογή του κατάλληλου βίντεο για κάθε τουριστική υπηρεσία είναι το πάθος της ομάδας της Dragonfly και έχουμε ό, τι ακριβώς χρειάζεστε για να φτάσουμε μαζί στον τελικό προορισμό της επιχείρησής σας!

Author: