DragonFly blog

Video marketing news
Έχεις πολυτελή ακίνητα; Έχεις και 3 διαφορετικούς τρόπους να τα διαφημίσεις!

Έχεις πολυτελή ακίνητα; Έχεις και 3 διαφορετικούς τρόπους να τα διαφημίσεις!

To video ενώνει τα social media

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως τα social media επηρεάζουν την εμπειρία που αποκτούμε για τον κόσμο γύρω μας. Γι’ αυτό πολλές τουριστικές επιχειρήσεις έχουν αξιοποιήσει αυτή την πραγματικότητα ως ευκαιρία διαφήμισης των υπηρεσιών τους. Πως; Ενώνοντας τα κανάλια τους με ένα βίντεο, το πιο «ελκυστικό προϊόν» στον digital κόσμο!

Social media και επιχειρήσεις ακινήτων

Το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς ακινήτων έχει μεταφερθεί πλέον στο διαδίκτυο και έχει εξελιχθεί σε μια βιομηχανία που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. Ωστόσο, οι περισσότερες επιχειρήσεις ακινήτων αποτυγχάνουν να μεγιστοποιήσουν την ηλεκτρονική τους απόδοση.

Σε αυτή την αστοχία, έρχεται το video marketing να δώσει τη λύση, εφόσον μέσα στο 2019 προβλέπεται πως το 80% όλης της διαδικτυακής κίνησης θα αφορά το video streaming! Έτσι, ξεκινώντας με ένα video, έχεις το πρώτο υλικό που σε συνδυασμό με τα κατάλληλα format για κάθε social media, μπορεί να σε οδηγήσει στο 80% της επιτυχίας της επιχείρησής σου!

Στην DragonFly μπορούμε να σε βοηθήσουμε να επαναπροσδιορίσεις ένα video για καλύτερη θέαση σε κάθε social media πλατφόρμα και να βρεθείς στην πρώτη γραμμή της διαφήμισης! Μάθε πως εδώ

YouTube: Η 2η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο

Ας μιλήσουμε για το YouTube. Όλοι έχουμε αφιερώσει ένα ολόκληρο απόγευμα για να παρακολουθήσουμε βίντεο πάσης φύσεως στο YouTube, καθώς πρόκειται για μια πηγή ψυχαγωγίας με τεράστια ποικιλία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχτεί και σε μία πολύτιμη πηγή διαφήμισης, αφού κάθε είδος κοινού είναι συνδεδεμένο στο ΥouTube!

Αν υπολογίσουμε ότι έχει 1.9 δισεκατομμύρια χρήστες, εκ των οποίων 30+ εκατομμύρια είναι καθημερινά ενεργοί, καταλαβαίνουμε πως μεταξύ αυτών βρίσκεται σίγουρα το target audience κάθε επιχειρηματικής κίνησης!

Δεν είναι τυχαία η 2η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως. Αμέσως μετά την αναζήτηση στο Google, ένας χρήστης απευθύνεται στο YouTube για να βρει αυτό που ψάχνει, με αποτέλεσμα να έχει ξεπεράσει πλέον σε συνολική τηλεθέαση και την ίδια την τηλεόραση! Γι’ αυτό άλλωστε, η Google αγόρασε το YouTube, για να επεκτείνει τις αναζητήσεις της σε μια «βιβλιοθήκη» με βίντεο και τα κατάφερε, δίνοντας στο YouTube τον τίτλο της 2ης  σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδας παγκοσμίως. Έτσι κάθε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει ψηφιακό διαφημιστικό υλικό, που καταναλώνεται και μοιράζεται μεταξύ αμέτρητων χρηστών.

Και γιατί είναι η κατάλληλη πλατφόρμα διαφήμισης  στην τουριστική βιομηχανία;

Γιατί το ΥouTube τοποθετείται σε 88  χώρες, είναι διαθέσιμο σε 76 γλώσσες και καταγράφει 500 εκατομμύρια βίντεο να παρακολουθούνται καθημερινά. Επιπλέον, το 60% των views κάθε βίντεο προέρχεται από ξένες χώρες, και όχι τις χώρες παραγωγής τους, ενώ περισσότεροι από 1 εκατομμύριο οργανισμοί αξιοποιούν το YouTube ως διαφημιστική πλατφόρμα!

Το YouTube και οι δυνατότητες διαφήμισης

Φυσικά, εκτός από τη δωρεάν χρήση του YouTube όπου μπορείς να ανεβάσεις το βίντεο της επιχείρησής σου, υπάρχουν και τα εργαλεία προώθησης και στόχευσης που δίνουν τη δυνατότητα σε ένα videoνα εμφανιστεί στο κατάλληλο κοινό. Έτσι το βίντεο μπορεί να εμφανιστεί στους χρήστες σύμφωνα το ιστορικό αναζήτησής τους, τις κατηγορίες ενδιαφερόντων, λέξεις κλειδιά κ.ά.

Υπάρχουν 4 επιλογές με βάση το μοντέλο προβολής διαφημίσεων του ΥouTube, για να διαλέξεις:

  1. PreRollVideoAdsΤο διαφημιστικό βίντεο εμφανίζεται πριν το επιλεγμένο, διαρκεί 15’’– 20’’, χωρίς να δίνει στους θεατές τη δυνατότητα του «skipbutton», δηλαδή να παρακάμψουν το βίντεο.
  2. In-StreamAds: Το διαφημιστικό βίντεο διαρκεί έως 30’’, τοποθετείται πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το κύριο βίντεο, υπάρχει όμως η δυνατότητα του «skipbutton», μπορούν δηλαδή οι θεατές να το παραλείψουν μετά από 5’’.
  3. BumperAds: To διαφημιστικό βίντεο παίζει για 6’’ πριν το επιλεγμένο, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα παράβλεψης, πρέπει δηλαδή να προβληθεί πριν ξεκινήσει το κυρίως βίντεο και είναι ιδανικό για να ενισχύσει τοbrandawareness.
  4. In-DisplayAds: Εμφανίζεται στη δεξιά στήλη από το επιλεγμένο βίντεο και πάνω από τη λίστα με τα προτεινόμενα βίντεο. Αυτή η πρόταση διαφήμισης βασίζεται στον διάλογο που υπάρχει ήδη ανάμεσα στον θεατή και το βίντεο, που σημαίνει πως κάποιος επιλέγει να δει το βίντεο γιατί ενδιαφέρεται για την υπηρεσία. 

Facebook, η 2η μεγαλύτερη πλατφόρμα social media στον κόσμο!

Τα λόγια περισσεύουν: 2,5 δισεκατομμύρια χρήστες συνδέονται κάθε μήνα και 400 νέοι χρήστες αποκτούν account κάθε λεπτό. Αυτό εξηγεί γιατί 80 εκατομμύρια επιχειρηματικές σελίδες βρίσκονται στο Facebook για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους.

Facebook και δυνατότητες διαφήμισης

  • Videopost: Διάρκεια από 3’’ έως 20’
  • Story: Διάρκεια έως 15’’

Τα βίντεο πρέπει να είναι σύντομα και κάθετα με αναλογία διαστάσεων 4:5. Το κάθετο video είναι ο καλύτερος τρόπος να ελκύσεις το mobile κοινό. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα σύνδεσης μέσω link με το YouTube και το ολοκληρωμένο βίντεο.

Instagram, ένας τέλειος κόσμος για μία τέλεια διαφήμιση!

To Ιnstagram εμφανίστηκε στη ζωή μας πριν 9 χρόνια και σήμερα έχει γίνει το κορυφαίο video & photo-sharing δίκτυο για όλες τις ηλικίες, τις τοποθεσίες και τις υπηρεσίες. Με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες τον μήνα και 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά,το Instagram παίρνει επίσημα τον τίτλο της 3ης πιο δυνατής πλατφόρμας των social media, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει πως 25 εκατομμύρια επιχειρήσεις και brands το επιλέγουν σαν διαφημιστική πλατφόρμα!

Μάλιστα, όταν το Instagram ανακοίνωσε την ενσωμάτωση των βίντεο, μέσα σε ένα 24ωρο οι χρήστες μοιράστηκαν περισσότερα από 5 εκατομμύρια βίντεο με αποτέλεσμα σήμερα, οι αναρτήσεις με videoνα κατακτούν 38% περισσότερη αλληλεπίδραση με τους χρήστες από ότι οι στατικές εικόνες!

Αν λοιπόν η επιχείρησή σας εντάσσεται στην τουριστική βιομηχανία, το Instagram είναι η ιδανική πλατφόρμα διαφήμισης ενός βίντεο, αφού ένας στους δύο χρήστες χρησιμοποιούν το app για να εξερευνήσουν νέους προορισμούς και προτάσεις φιλοξενίας! Δεν είναι τυχαίο πως το Instagram πρόσφατα επέτρεψε στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Instagram Direct να προσθέσουν τις δυνατότητες «book» και «reserve» για να συνδέονται άμεσα με τους πελάτες τους, μία δυνατότητα που θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο μέσα στους επόμενους μήνες!

Instagram και δυνατότητες διαφήμισης

  • Videopost: Διάρκεια από 3’’έως 60’’
  • StoryΔιάρκεια έως 15’’
  • IGTV: Διάρκεια 15’’ έως 10’

Τα βίντεο μπορούν να είναι κάθετα με αναλογία διαστάσεων μέχρι και 9:16, που είναι και το ιδανικότερο format για θέαση video σε κινητό!

Social media, o κυρίαρχος της διαφήμισης!

Είτε τα αγαπάς, είτε τα μισείς, τα social media είναι ο πιο γρήγορος, οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος να διαφημίσεις την επιχείρησή ακινήτων σου και να χτίσεις την online παρουσία της. Αν θέλεις να το κάνεις σωστά, θα το κάνεις μέσα από ένα tourism video που κερδίζει το ενδιαφέρον, την εμπιστοσύνη και διευρύνει τη βάση των πελατών σου, από ένα απλό scrolldown μέχρι και ένα video ad.

Η ομάδα της  DragonFly μπορεί να σε βοηθήσει να βρεθείς στην πρώτη γραμμή της διαφήμισης.

Μάθε πως αυξάνουμε τη ζήτηση σε πολυτελή ακίνητα, βίλες και ξενοδοχεία

Author: